mgr inż. Monika Piotrowska
Jest absolwentką Technologii Żywności i Żywienia Człowieka Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu po specjalizacji z Żywienia Człowieka.
Dietetyka jest dla niej nie tylko wybranym kierunkiem studiów, ale również pasją. Każdego dnia pogłębia wiedzę w tej dziedzinie. Uważa, że kluczem do sukcesu jest połączenie zdrowej, zbilansowanej diety z aktywnością fizyczną. Posiada wiedzę zarówno w zakresie dietetyki ogólnej jak i sportowej. Odpowiednio dobrany plan żywienia pomaga zniwelować chorobotwórcze czynniki ryzyka. Dostarczając organizmowi wszystkie niezbędne makro- i mikroelementy nie tylko poprawimy swój stan zdrowia, ale także jakość życia.
Układa plany odżywiania dopasowane do każdej osoby indywidualnie, ponieważ tylko wtedy dana dieta przynosi oczekiwane efekty.
Zajmuje się pacjentami z różnymi problemami i jednostkami chorobowymi, przygotowuje diety takie jak:
- dieta redukcyjna
- dieta a alergiach/ nietolerancjach (celiakia, nietolerancja glutenu)
- dieta w chorobach jelit
- dieta w różnych zaburzeniach metabolicznych (insulinooporności, cukrzyca, otyłość)
- dieta w chorobach o podłożu autoimmunologicznych ( np.Hashimoto)
- dieta w budowaniu masy mięśniowej
- dieta przy endometriozie i PCOS
- żywienie małych dzieci
- dieta dla osób z wysoką aktywnością fizyczną